"LÄR KÄNNA DIN FIENDE"! För att du må kunna segra. Mycket av jordelivets kamp, strider och nederlag såväl som segrar har med andliga verkligheter att göra. Det finns både en god och en ond andevärld, den "goda sidan" är Gud Fadern, Guds Son Jesus Kristus vår frälsare, Guds änglar och den Helige Ande. Den Onda sidan består av Satan, också kallad Djävulen, och därtill den Ondes arme av demoner och onda andemakter. 
 
"Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna" (Ef. 6:12).
 
Allt ont, hemskt och destruktivt som händer i världen och drabbar oss människor är drivet av den Onda andevärlden. Här blir ofta, indirekt eller direkt människans själviska syndanatur verktyget dessa onda väsen använder. Det är ett sorts samspel. Men, de som blivit frälsta och tillhör Herren Jesus blir istället mottagliga för den Goda sidan, och därifrån kommer allt gott och uppbyggligt. Sådant som frid, glädje, helande, nåd, välsignelse och hjälp, Guds Livgivande närvaro i överlag. Gud låter dock sin godhet nå även de ofrälsta, även om det är väldigt begränsat.
 
Självfallet ska vårt hjärta, vår blick vara fäst vid Jesus, och fokus vara en "segerposition i Kristus". Men, som i alla krig så är kunskap om fiendens planer och sätt att verka avgörande för att kunna bekämpa och segra.
 
 "Ingen kan gå in i den starkes hus och plundra honom på det han äger utan att först ha bundit den starke. Sedan kan han plundra hans hus" (Mark. 3:27).
 
Här följer nu en undervisning av pastor Michael Bradley. Det finns ju väldigt mycket att bearbeta i ett sådant här stort ämne som "andlig krigföring". Men, vi utreder denna gång Isebels onda väsen eller andemakt. Då denna är förmodligen den Ondes främsta verktyg. Jesus varnar just för Isebel i Upp.2:20: "Men det har jag emot dig att du låter kvinnan Isebel hållas"...Så, låt oss ta varning, och stå emot. Det är ju ingen liten fiende det är fråga om, som fick självaste profeten Elia rädd och på flykt…
Du behöver vara någorlunda "andligt vuxen/mogen" för att läsa vidare. Var välsignad:
 

ISEBEL! Del 1

Den värsta onda anden i Satans armé är Isebels ande. Den har förstört många tjänster, kyrkor, äktenskap och relationer. Det handlar också om en slags "chefsdemon" som använder andra onda andar. Dess uppdrag är:

Att infiltrera och inta, attackera, undergräva och förstöra allt på dess väg. Dess mål är total död och förstörelse. Enkelt och tydligt uttryckt...Här nu en undervisning av pastor Michael Bradley, om Isebels ande och hur man hanterar den:

Isebels Ande är utan tvekan den otäckaste, onda, listiga och förföriska anden i Satans hierarki. Under de senaste 20 åren har jag själv stött på den här anden minst 5 olika gånger. Den har varit knuten till en specifik person varje gång jag stött på den. Jag har därmed fått en hel del information och kunskap om hur denna ande fungerar och verkar.

Ordet "Isebel" kommer från Gamla Testamentets berättelse om drottning Jezebel på Elias tid. Hon var en regerande drottning på den tiden och hon hade kallblodigt dödat många av Guds profeter när hon regerade.

Denna ande är mycket mer intelligent, listig och förförisk än många av de andra typerna av demoner som finns.  Den kommer alltså att kunna spela mer än en typ av spel med dig. Till exempel kommer en ande av ilska bara att försöka göra dig ilsken och arg, men en Isebel ande kommer att spela ett antal olika spel med dig, för att få dig på fall och förgöra dig.

Om denna ande inte avslöjas och hanteras på rätt sätt inom en rimlig tidsperiod, kan den totalt förstöra ett äktenskap, en kyrka, en tjänst, ett företag eller en individs liv.

Bibeln säger i Matteus 12:43 att det finns nivåer av ondska i Satans rike.  Och om det finns nivåer av ondska i hans rike där vissa demoner faktiskt är mer onda än några av de andra, då tror jag att det kan vara olika nivåer av intelligens även bland demonerna.

Isebel är till exempel ett totalt Kontrollfreak, och den är också väldigt bra på att manipulera och få folk att göra sina onda ärenden.

Jag vill nu alltså dela med mig av erfarenhet och kunskap till er alla så att ni kommer att kunna upptäcka Isebels andemakt om den någonsin flyttar in i er krets – Oavsett om det är i ditt äktenskap, i din kyrka, på ditt jobb eller mellan någon av dina personliga vänskaper, eftersom denna onda ande älskar att bryta upp goda och gudomliga relationer.

Här är några specifika saker som kännetecknar den här anden när den är verksam.  Återigen, den här typen av ande gillar att spela samma typ av spel varje gång den flyttar in eller "knyter till sig" någon. Isebelandens onda personlighetsdrag:

Det kommer att finnas en karismatisk energi hos personen.

Kommer alltid att försöka vara centrum för uppmärksamhet.

Kommer att försöka infiltrera, attackera och undergräva allt.

Kommer att gå efter vem som helst i en ledarposition.

Agerar i en hånfull eller spefull, "komisk" anda.

Hatar speciellt profeter, bön och andlig krigföring.

Personen som blir använd av Isebel kommer vanligtvis inte att veta att de har den här typen av ande i sig eller verksam över sig.

Nu kommer jag kortfattat att diskutera var och en av dessa så att du kan se hur den här typen av ande kommer att försöka röra sig mot dig och sänka dig och allt du är ansluten till.

Isebelanden kommer att försöka infektera och kontaminera personen den befinner sig hos, så att personen kommer att verka i samma slags onda egenskaper.  Det har alltid förvånat mig genom åren att den här typen av ande kan få väldigt smarta och intelligenta människor att göra sitt onda värv via så lätt.

En del av dessa människor kommer att säga och göra några av de mest hemska sakerna, men ändå hitta något sätt att rationalisera det och tro att de är helt berättigade och "rättfärdiga i" att göra det de gör.  Denna ande kommer att spela några av dessa människor som fioler, som en docka på ett snöre, där dockmästaren är Isebelanden själv.

Här är några av de onda personlighetsdragen att leta efter med en person som har opererat under denna andes inflytande under ganska lång tid:

Ren ondska och hat.

Maximalt högmod.

Mycket lustfylld orenhet och förförisk.

Väldigt självcentrerad och narcissistisk.

Kommer alltid att försöka vara i centrum för uppmärksamheten.

Mycket dömande, kritiskt, nedlåtande och förnedrande.

Alltför krävande och manipulerande.

Kall, hänsynslös, listig och beräknande.

Mycket stridbar och konfronterande.

Väldigt bra på att ljuga och bedra.

Kan inte stå ut med någon typ av konstruktiv kritik.

Hatar alla profeter, bön och allt som har med andlig krigföring att göra.

Kommer att kunna ge falska profetior, visioner och drömmar.

Denna ande verkar med maximal stolthet över sina gärningar. Den kommer att försöka infektera värdpersonen med samma typ av stolthet. Och när det väl gör det kommer värden inte längre att kunna acceptera någon typ av konstruktiv kritik från någon.  Personen kommer att söka sin egen tron ​​och hon eller han måste nu stå i centrum för uppmärksamheten.

Jag har sett denna ande bokstavligen driva några människor över kanten av en klippa där de slutade med att förlora allt. Och allt detta berodde på att de var för blinda och okunniga för att se vad som verkligen pågick bakom kulisserna i den andliga sfären.

Spindelnätsanalogin: 

När någon går med den här typen av ond ande djupt förankrad i sig, kommer de till en början att röra sig och operera i vad jag kallar spindelnätsanalogin. Precis som en spindel skapar ett nät så att den kan fånga sitt byte så att den sedan kan sluka dem, kommer Isebelandan att börja på exakt samma sätt när den väl flyttar in i en viss miljö för att verka.

Dessa människor är väldigt bra på att spela spelet "bra polis-dålig polis".  De kommer alltid att börja spela den bra polisen. Dessa människor kommer till en början att tyckas ha "allt på sin plats".  De kommer att veta hur man pratar och får sin vilja igenom. De kommer att känna till Skriften tillräckligt bra så att de kan imponera på var och en med sin höga nivå av andlig utveckling. De kommer att veta hur man smidigt pratar omkull människor, och de använder falskt smicker för att få gunst så att de sedan kan börja verka för att få klorna in i dem. Och innan du vet ordet av kommer du att vara fångad i dess nät. Och sedan när de väl har fångat dig bekvämt i detta nät genom falskt smicker och bedrägeri, kommer de att börja attackera dig och försöka slita dig i stycken.

När du till en början träffar den här typen av människor kommer du att känna av en viss typ av "energi" från dem, och du kommer initialt att känna dig väldigt attraherad av dem.

Det är därför denna ande har varit så framgångsrik genom åren när det gäller att få ner individer, kyrkor, äktenskap och goda vänskaper – Den har förmågan att dra in människor i deras välspunna nät, och sedan innan personen inser vad  denne har fastnat i, går Isebel in för att antingen "döda" den personen, eller försöka ta personen helt ur drift, oavsett vad deras kallelse är i Herren.

Del 2

I ett äktenskap, om kvinnan är den som har denna ande, kommer hon att försöka tillskansa sig sin mans auktoritet som hushållets överhuvud, och kommer att helt ersätta honom...

/ Här nu mitt, Peters tillägg:

"Särskilt i Sverige, som utvecklat en av världens mest feministiska folk, så har kvinnan just inte bara blivit självständig (vilket ju kan vara bra) utan också blivit dominant och styrande i många äktenskap. Och här blir det frontalkrock med Bibelns bud om att mannen ska vara huvud i familjen och kvinnan underordna sig. Nej, inte ett sjukt underordnande som en slav eller nickedocka som blint lyder minsta befallning som t ex "stå på ett ben och yla som en sårad hund". Mannen har ansvaret för familjens bästa och de därtill viktiga besluten, i samråd med frun men med "sista ordet". Därtill har ju mannen sina skyldigheter gentemot hustrun...Men, idag verkar Isebel i många äktenskap, där kvinnan befaller mannen på ett sjukt, närmast perverst sätt i små som större vardagliga saker, och mannen lyder räddhågat som en ständigt förnedrad hund. Hon tar även alla viktiga beslut, och säger vart "skåpet ska stå" i allt. 1 Tim.2:12: "Jag tillåter inte att en kvinna undervisar eller gör sig till herre över mannen"

Isebel använder självfallet hela registret av olika härskartekniker, som t ex hot och explosiva utbrott, skuldbeläggning, bestraffning vid minsta lilla olydnad eller protest, ris och ros på diverse sätt osv…/

Vi fortsätter nu med pastor Bradleys undervisning:

Om denna ande arbetar inom kyrkan själv, kommer den att försöka arbeta sig till toppen för att vara pastorns högra hand, och därifrån börja direkt attackera honom så att hon helt kan ta ut honom, ut ur hans kallelse till Herren.

Du såg vad Delilah gjorde med Simson. Jag tror att Delilah förmodligen hade Isebels ande verksamt i henne. Och genom sin mycket förföriska charm och lockelse, fällde hon helt och hållet mannen med förmodligen den största fysiska styrka som någon någonsin har haft med Herren. Och hon gjorde det med ren ond förförelse.

Som vi alla vet lockas många män lätt in i sexuella affärer av vackra kvinnor.  Många har använt uttrycket att vissa kvinnor vet hur man får en man lindad runt sitt lillfinger. Jag är säker på att de flesta har sett detta fenomen inträffa om och om igen. Sex är ett mycket kraftfullt vapen, och den här typen av demon kommer alltid att försöka använda detta närhelst den kan.

Här är en sammanfattning av några av de typer av attacker du kan förvänta dig när Isebel har fått ett bra fäste i en viss miljö:

Isebel kommer att börja spela stora psykologiska "sinnespel". Det jag har märkt med den här anden är att den är väldigt bra på att spela just sinnespel och verka i huvudet på människor, gräva sig in i hjärnan och förvrida. Den kommer att veta var dina svaga punkter är, och attackera så att du försvagas och demoraliseras, för att få dig att falla. Den angriper ditt självförtroende och din självkänsla. Den kommer vara ute efter din kallelse till Herren.

Isebels ande kommer jaga efter dina specifika personlighetsdrag, både bra och dåliga, för att se om du kan övertygas om att du är ingenting, och att du aldrig kommer att bli något bra och värdefullt i det här livet. Den kommer att försöka få dig att tro att du är den galna och inte tvärtom, och att det är denne "Isebel" som har all kunskap och visdom, som du tvingas lyda under.

Isebel kommer att försöka få dig att känna dig underlägsen så att denne kan ta kontrollen, överhanden i förhållandet och att du då måste bli helt vägledd av denne och beroende av Isebelpersonen.

Innan du vet ordet av kan den här typen av ande kasta dig in i en depression, orsaka stor förvirring och obeslutsamhet. Du kommer att känna dig desorienterad och känna att du är fångad i en dimma.

Profeten Elia var själv så upprörd och deprimerad efter att ha kommit i direkt kontakt med drottning Isebel och den anden som verkade i henne, att han nästan ville kasta in handduken och sluta, tills Gud stärkte honom genom en ängel och sedan gav honom ett direkt ord.

Den här anden är väldigt bra på att vara väldigt kritisk och dömande, och innan du vet ordet av kommer den att få dig att tro på alla lögner den har slängt iväg.

Det är här du verkligen måste veta vem du är i Kristus, och att du aldrig tillåter en person med denna typ av ande i sig att kunna dra ner dig, som det nästan gjorde med Elia. Om Isebel kan göra detta med en stor Gudsman och profet som Elia, kommer den att kunna göra det med vem som helst.

Jag har personligen sett flera män under årens lopp förvandlas till en hög med "gröt" eller grus av kvinnor som opererat med den här typen av ande i sig. Och sättet det gjordes på var genom de psykologiska sinnesspelen Isebel spelade med männen under en viss tidsperiod.

Isebel fortsatte bara att slå ner dem med verbala övergrepp, slita på deras självförtroende, deras självvärde inför Gud och vad de gjorde i sina kallelser. När de var klara med några av dessa män, förlorade många av dem sina kallelser i Herren på grund av den rädsla och paranoia som nu förtryckte dem som ett resultat av att den här typen av ande fick ett för starkt fotfäste i deras  liv.

Isebels andemakt kommer att gå efter vem som helst i en ledarposition:

En annan viktig strategi av denna ande är att den alltid kommer att gå efter dem som har någon typ av ledarposition. Detta skulle inkludera pastorer i kyrkor, ungdomspredikanter, gudstjänstledare, ledare för bönegrupper och bibelstudier, män som hushållsöverhuvud, handledare och högre ledningar för olika företag osv.

Om en man gifter sig med en kvinna som har denna ande i sig, kommer hon att angripa mannens auktoritet som överhuvud för hushållet, familjen och försöka få den positionen för sig själv.

Om den här personen arbetar för en kyrka, kommer den att försöka arbeta sig så långt upp på "karriärsstegen" som den kan, så att den kan komma väldigt nära pastorn själv, och därifrån börja arbeta för att dra ner honom precis som Delilah gjorde med Simson.

Isebel kommer att kunna ge falska profetior, visioner och drömmar:

Med denna typ av ande som verkligen hatar alla Guds profeter, kan det bara förväntas att denna ande kommer att falskt profetera närhelst den kan. Denna typ av ande kan alltså ge sin värdperson falska profetior, falska ord, falska drömmar och falska visioner – Allt i ett försök att få sin värd att se mer andlig ut än denne verkligen är, och för att locka in många andra människor i dess nät, som den kan utveckla och bygga upp en bas att verka utifrån.

Eftersom denna ande verkar på en högre nivå av intelligens än de flesta andra demoner, måste du verkligen noggrant undersöka alla ord eller profetior som värdpersonen kommer att få.

Om värden falskt profeterar under den här andens ledning, kommer den Helige Ande att visa dig var felen finns så att du kan skilja en sann profetia från Herren från en som kommer från den här typen av ond ande. Det är därför alla profetior måste bedömas och urskiljas ordentligt, så att du kan avgöra varifrån den verkligen kommer, eftersom Bibeln varnar oss för att falska profeter är bland oss ​​som vargar i fårakläder.

Del 3

En annan mycket intressant sak som jag har sett förekomma i flera av de fall jag fick titta på och observera, är att denna ande går i takt med vad som kallas en hånande ande. Denna hånfulla ande kommer att göra narr av och skämta om allt och alla, och det kan vara ganska roligt och komiskt när den gör det.Men låt inte denna hånfulla ande lura dig med sin mörka humor och skämt. 

Isebel Hatar speciellt profeter, bön och andlig krigföring:

En annan mycket uppenbar sak med denna typ av ande är dess absoluta hat och förakt för allt som har att göra med andlig krigföring, bön och allt som har med Guds sanna profeter att göra.

Denna ande hatar alla Guds profeter precis som drottning Isebel gjorde i Gamla Testamentet.  Och den hatar också alla som är aktivt involverade i andlig krigföring i Herren.

Anledningen till att den hatar dessa två typer av människor är att profeter och de välutbildade inom området andlig krigföring är dess största hot. Profeter och de som är utbildade inom området andlig krigföring kan lätt upptäcka när de stöter på denna typ av ande, och de kommer då att veta hur de ska bli av med den om personen är öppen för att ta emot en verklig befrielse.

Om du vill testa en person för att se om denne har en Isebelande verksam, ta bara upp ämnet profeter och andlig krigföring och se hur denna ande kommer att välla upp med ilska och avsky, och sedan försöka ändra samtalet till något annat. Du kommer att träffa en nerv varje gång du gör det här med den här typen av ande.

Värden kommer vanligtvis inte att veta att de har denna typ av ande i sig:

Det tråkigaste med dessa typer av fall är att värden för det mesta inte vet att de ens har den här typen av ande som verkar på insidan av dem. Dessa människor känner aldrig att något fel verkar genom dem.


HUR MAN HANTERAR EN ISEBELANDE:

Det allra första du måste göra är att gå direkt till Gud i bön och få hans direkta råd och strategi om hur du ska hantera detta.

Som vi sa ovan, i många av dessa typer av fall kommer personen som bär den här typen av ond ande inte att ha någon aning om att de faktiskt bär den. När du träffar dem kan de vara så fulla av stolthet och högmod att de aldrig kommer att erkänna att de kan ha den här typen av ond ande som verkar hos dem.

Om så är fallet, då måste du låta Gud ta itu med den personen direkt och be att Han på ett övernaturligt sätt visar dem att de verkligen har den här typen av ond ande som verkar på insidan av dem, så att de kan omvända sig, bli mottagliga för befrielse...

Tills denna ande är helt exponerad för personen som har den, och den här personen sedan är redo att ta emot en fullständig befrielse från Herren, kommer det inte att finnas något du kan göra åt det än att fortsätta att be till Herren att Han visar denna person  vad den verkliga sanningen är.

Du måste först få bra, detaljerad information om deras förflutna och sedan ta reda på vilka "juridiska, lagliga" rättigheter som tillät den här anden att komma in i dem från allra första början. Och när du väl får reda på vad de lagliga rättigheterna är, få dem ordentligt omhändertagna och helt brutna med hjälp av Guds kraft, i den Helige Ande, i Jesu namn och auktoritet.

Sedan när alla lagliga rättigheter har tagits om hand och till fullo brutits, gå sedan för att binda alla de underliggande demonerna till den främsta Isebeldemonen, och sedan därifrån, fortsätt att kasta ut dem alla ut ur personen som en ande.


Slutord, av mig Peter: Jesus vill i sin väldiga kärlek och nåd hjälpa och befria Alla som är bundna i djävulens snara. Men, det krävs insikt över sitt behov av befrielse, en verklig omvändelse...

2 Tim.2:26: "Han skall i ödmjukhet tillrättavisa sina motståndare. Kanske ger Gud dem omvändelse, så att de kommer till insikt om sanningen och nyktrar till och slipper loss ur djävulens snara, där de hålls fångna, så att de gör hans vilja"...

Vi har läst en hel del om andlig krigföring i Michael Bradleys undervisning här, det finns ju olika uppfattningar i ämnet. Jag tror inte en andligt pånyttfödd frälst och kristen kan vara "besatt", men däremot bärare av och starkt influerad (och plågad) av någon ond andemakt, som Isebel. Detta via sin själ (intellekt, tankar, känslor), ty anden i den frälste tillhör Jesus. Var och en må ta till sig denna undervisning såsom man finner bäst, till korrigering, hjälp och uppbyggelse, ja befrielse för vissa...Jag gjorde översättningen ganska fritt från engelska till svenska, efter bästa förmåga, amen.

P.S! Världen Idag hade en artikel av Olof Edsinger som beskrev bl a Isebels andemakt. En ond ande som alltså både kvinnor och män kan bli värdar för...Här länken, blir ju bra som komplement:

 https://www.varldenidag.se/tro-och-liv-serie/isebels-ande-i-forsamlingen-brevet-till-tyatira/reptiD!xNkKLDgw4C7seG@A84gf2w/



Kommentera

Publiceras ej